На Івано-Франківщині власник ще одного релокованого підприємства звернувся за консультативною допомогою до Управління Держпраці

11 травня 2022

В.о. начальника Управління Роман Смага та начальник відділу з питань трудових відносин та зайнятості Іванна Дубнюк провели робочу зустріч із власником підприємства ТМ Berserk Sport, яке переїхало на територію Івано-Франківської області із Сумщини та відновлює діяльність із пошиття спортивного одягу.

ТМ Berserk Sport є виробником сучасного якісного спортивного одягу та екіпіровки для активного життя, змішаних єдиноборств, фітнесу, йоги, бодібілдингу та інших видів спорту. Компанія протягом 5 років успішно працює у сфері спорту – виготовляє нові цікаві та якісні моделі для спортсменів в різних галузях та активних людей. Вироби продаються у 20 країнах світу.

Під час зустрічі було обговорено питання дотримання законодавства про працю, зокрема, особливості укладення трудового договору в умовах воєнного стану та встановлення випробувального терміну при цьому, переведення працівників на іншу роботу, оплату праці тощо.

Разом з тим, посадовці Управління поінформували підприємця про можливість отримати фахові відповіді з актуальних питань: законодавства про працю, зайнятості, охорони праці, промислової безпеки, безпеки робіт у сфері поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гірничих робіт, гігієни та охорони праці.

Довідково: всі суб’єкти господарювання мають можливість отримати безкоштовні професійні консультації, тим самим забезпечивши дотримання вимог законодавства та уникнувши у подальшому трудових спорів або наслідків порушення (штрафи, фінансові санкції).

Всі бажаючі можуть скористатися відповідями на найбільш запитувані питання, які розміщені на сайті Держпраці у рубриці «Рекомендації для роботодавців та працівників на період воєнного стану» та на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/.