На Івано-Франківщині завершено сезон оздоровлення та відпочинку дітей

03 жовтня 2024

В Івано-Франківській ОДА відбулось підсумкове засідання обласного штабу з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей у літній період 2024 року, в роботі якого взяла участь представниця  Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці.

Захід відбувся за участі заступниці голови Івано-Франківської ОДА Людмили Сірко, присутніми були члени штабу і керівники дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, які внесені в Державний реєстр.

Під час засідання  головна державна інспекторка відділу з питань безпеки праці західного напрямку  Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці Марія Возняк поінформувала, що в складі робочої групи обласного оперативного штабу проведено моніторинг 16 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області, розповіла про основні характерні для більшості закладів недоліки з питань безпеки праці, виявлені  під час моніторингу. Також обговорено питання стану охорони праці на робочих місцях, наголошено на необхідності належної організації суб’єктами господарювання роботи з безпеки праці, значну увагу приділено забезпеченню працівників засобами індивідуального захисту, своєчасному навчанню та перевірці знань з питань безпеки праці, проведенню інструктажів на робочих місцях, медоглядів, наявності дозвільних документів на виконання робіт, експлуатації устаткування з підвищеної небезпеки. Також посадовиця Держпраці акцентувала увагу присутніх на важливості додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці і неприпустимості допущення прихованого виробничого травматизму.

Під час засідання підведено підсумки літньої оздоровчої кампанії 2024 року та обговорено актуальні питання, які виникали під час її проведення. Наголошувалося, що літня оздоровча кампанія стала важливим кроком у забезпеченні якісного оздоровлення та відпочинку дітей на Прикарпатті, особливо для тих, хто потребує підтримки в цей непростий час.  На Івано-Франківщині загалом послугами оздоровлення та відпочинку було охоплено понад 19 тисяч діток з усієї України, зокрема й 3200 прикарпатських. Мовилося про здійснення оздоровлення, відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги, дітей із особливими фізичними потребами, які потребують особливих умов для оздоровлення, забезпечення пільговими путівками дітей із сімей загиблих військовослужбовців Збройних сил України, військових, а також обладнання закладів оздоровлення усім необхідним.

Більше інформації про найпоширеніші питання безпеки праці та трудового законодавства в умовах воєнного стану можна отримати на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua