На хлібопекарському підприємстві Чернівців акцентовано на безпечному виготовленні продукції
30 грудня 2024Превентивний захід на хлібопекарському підприємстві обласного центру Буковини провели фахівці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці.
Учасники робочої зустрічі відпрацювали безпечне виконання робіт при поділі тістових заготовок, експлуатації стрічкових транспортерів у виробничих цехах, випіканні хлібобулочних виробів.
Фахівці Держпраці наголосили на нормах Закону України «Про охорону праці» та дотриманні Правил безпеки для виробництва хліба, хлібобулочних та макаронних виробів; зазначили ризики виробничого травматизму на робочих місцях, надали рекомендації щодо їх усунення.
Роботодавця націлено на своєчасне проходження персоналом навчання та перевірки знань з безпеки праці, проведення інструктажів, забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, спецодягом тощо.
Персонал також поінформовано про програми збереження ментального здоров’я та психосоціальної підтримки на робочих місцях.
Рекомендації, як забезпечити безпеку на виробництві – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua.