На підприємствах деревообробної галузі  надано методичні роз’яснення  щодо дотримання законодавства з питань безпеки праці

13 березня 2023

Фахівці  Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області провела низку інформаційно-роз’яснювальних заходів щодо дотримання законодавства з питань безпеки та гігієни праці на підприємствах деревообробної галузі регіону.

У ході консультацій суб’єктам господарювання  наголошено  на необхідності  належної організації виробничого процесу.

Роботодавцям акцентовано на важливості проходження працівниками навчання та перевірки знань з питань безпеки  праці, цільових  інструктажів, медичних оглядів;  забезпеченні працівників належною кількістю засобів індивідуального захисту.

Головні державні інспектори територіального органу Держпраці  також надали  на підприємствах  методичні консультації щодо безпечної експлуатації дизельних генераторів.

Водночас найманому персоналу підприємств роз’яснили вимоги Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» та про основні зміни до законодавства на цей період.

Рекомендації Держпраці, як працювати безпечно, на інформаційному порталі Держпраці –  https://pratsia.in.ua/ та у телеграм каналі Управління https://t.me/ifderzhpratsya .