На підприємствах  Городенківської громади фахівці Держпраці надали консультації з питань безпеки  праці

28 березня 2023

Головний державний інспектор Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Микола Олексюк провів превентивні заходи  щодо дотримання законодавства з питань безпеки праці серед суб’єктів господарювання, які здійснюють виробничу діяльність у Городенківській територіальній громаді.

Консультаційну допомогу надано фізичній особі – підприємцю, який спеціалізується на виготовленні кованих виробів та на підприємствах теплопостачання.

Так, інспектор Держпраці надав роз’яснення щодо основних вимог  під час виконання робіт та експлуатації обладнання підвищеної небезпеки. Зокрема, під час виконання металообробних, штампувальних, ковальських робіт; під час експлуатації вантажопідіймальних кранів та машин;  експлуатації обладнання, що працює під тиском.

Значну  увагу приділено забезпеченню  працівників засобами індивідуального захисту, своєчасному навчанню та перевірці знань з питань безпеки праці, проведенню інструктажів на робочих місцях, медоглядів.

Суб’єктів господарювання поінформовано  про порядок отриманням дозвільних документів  і  подання декларацій  на виконання робіт та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки тощо.

Посадовець Управління рекомендував роботодавцям, у  разі необхідності отримання оперативної консультаційної допомоги від Держпраці, використовувати інформаційні сервіси, зокрема, портал – https://pratsia.in.ua/ .