На Прикарпатті під час превентивного заходу наголошено на недопущенні дискримінації, мобінгу та на забезпеченні ментального здоров’я

05 квітня 2024

В.о. начальника відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Стефанією Сендецькою проведено превентивний захід з керівником та працівниками ТОВ Науково-виробнича фірма «Зонд».

Присутнім акцентувала увагу, що відповідно до чинного законодавства України у сфері охорони здоров’я та трудового права встановлено обов’язок та порядок медичного огляду працівників, в результаті якого визначають  можливості працівника до виконання певних трудових обов’язків.

Також звернула увагу, що сфера праці відіграє важливу роль у протидії ВІЛ/СНІДУ. Наголосила, що ВІЛ-інфекція не передається в результаті випадкових фізичних контактів і що присутність особи, яка живе з ВІЛ, не слід розглядати як небезпеку на робочому місці.

В ході заходу зазначила, що ментальне і фізичне здоров’я разом із соціальним добробутом є важливими компонентами загального здоров’я людини та на необхідності дотримуватися принципів етичної поведінки, конфіденційності, що дає можливість створити психологічно безпечне робоче середовище.

Порушила питання мобінгу та дискримінації на робочому місці. Акцентувала, що прояв мобінгу це приниження працівника і знецінення його роботи як професіонала. Одночасно наголосила на адміністративній відповідальності винної особи за мобінг.

 

Координаційний центр КМУ / Mental Health UA

«Ти як?»