На Прикарпатті продовжують консультувати внутрішньо переміщених осіб

13 червня 2022

Головним напрямком діяльності Держпраці визначено консультування та надання допомоги в організації процесу виробництва з метою збереження та зміцнення економіки України. Управління Держпраці в Івано-Франківській області надає консультативну підтримку всім суб’єктам господарювання, що продовжують свою діяльність в умовах війни.

Головним інспектором Управління Держпраці в Івано-Франківській області Галиною Самуляк проведено роз’яснювальну роботу в Нижньовербізькій сільській раді стосовно змін в трудовому законодавстві на час воєнного стану та недопущення примусової праці.

На території Нижньовербізької громади зареєстровано та проживають 826 внутрішньо переміщених осіб. Головний державний інспектор поспілкувалась з деякими з них, надала роз’яснення як вберегти себе від потрапляння у трудове рабство та роздала інформаційні буклети з корисною інформацією.

Також в ході зустрічі було обговорено актуальні питання законодавства про працю в умовах воєнного стану та зосереджено увагу на нормах, які діють у відповідності до Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Більше актуальної інформації щодо питань трудового законодавства на сайті https://pratsia.in.ua/