На радіохвилях «Суспільне Чернівці» мовилося про перебіг інформаційної кампанії «Виходь на світло»

09 вересня 2024

Начальниця Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці  Ліна Корева стала гостею програми «Прайм-тайм» в ефірі телерадіокомпанії «Суспільне Чернівці».

Очільниця структурного підрозділу територіального органу Держпраці розповіла про хід інформаційної кампанії «Виходь на світло» та проміжні результати превентивної роботи, проведеної інспекторами Управління.

Під час радіопрограми обговорено загальну проблематику неофіційної праці у регіоні, тенденції, сфери  економічної діяльності, де незадекларована зайнятість найвища, а також шляхи подолання проблеми. Торкнулися ризиків, на які наражають себе роботодавці, використовуючи неофіційну зайнятість, та  громадяни, працюючи без належного оформлення трудових правовідносин. Зазначено на важливості відстоювання працівниками своїх трудових прав та свобод.

Відповідаючи на запитання, Ліна Корева розповіла про зміни у трудовому законодавстві на час дії воєнного стану; звернула увагу, як має бути організована праця  вразливої категорії працівників – неповнолітніх. Зокрема, про умови їхньої оплати праці, стажування, випробувальний термін тощо.

Посадовиця Держпраці вчергове звернулася до суб’єктів господарювання Буковини та працівників трудових колективів підприємств, установ, організацій, закликаючи працювати лише легально, що дозволить збільшити доходи до бюджетів громад та належну підтримку Збройних Сил України.

Більше інформації про найпоширеніші питання трудового законодавства та кампанію «Виходь на світло» – на інформаційному порталі Держпраці https://www.pratsia.in.ua/ та офіційному сайті Держпраці https://dsp.gov.ua/.