На Тернопільщині налагоджено співпрацю з організацією роботодавців та профспілками з питань запровадження психосоціальної підтримки на робочих місцях

12 вересня 2024

Посадовці Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели робочу зустріч з керівниками організації роботодавців «Тернопільська обласна галузева організація роботодавців охорони здоров’я» та Тернопільської обласної ради профспілок.

Під час заходу акцентовано увагу на важливості запровадження психосоціальної підтримки на робочих місцях, адже в умовах війни і у післявоєнний час  психосоціальна підтримка працівників має стати пріоритетною частиною загальної політики безпеки і здоров’я на роботі.

Системна турбота про ментальне здоров’я так само важлива, як і турбота про фізичний стан людини, адже це може врятувати життя, запобігти травмуванню на роботі, зберегти кадровий потенціал, підвищити мотивацію та продуктивність праці.

У ході зустрічі досягнуто домовленості про подальшу співпрацю з  популяризації запровадження психосоціальної підтримки на робочих місцях.

Крім того, обговорено питання заборгованості заробітної плати у закладах охорони здоров’я області.

Більше інформації з питань організації трудових відносин, безпеки  та гігієни праці – на порталі Держпраці: http://pratsia.in.ua/