Начальник Управління Держпраці Ігор Росипайло на телеканалі «РАІ» про результати інспекційної кампанії за місяць роботи

02 серпня 2021

В рамках реалізації Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці у 2021 році на Прикарпатті триває проведення інспекційної кампанії з виявлення неоформлених працівників.

Начальник Управління Держпраці в Івано-Франківській області Ігор Росипайло на ТРК «РАІ» в програмі «Новий погляд» підбив підсумки інспекційної кампанії за липень 2021 року.

«Фахівці Управління Держпраці в Івано-Франківській області впродовж липня розпочали понад 50 інспекційних відвідувань з виявлення незадекларованих працівників у роботодавців, які здійснюють господарську діяльність на території області, – зазначив Ігор Росипайло. – Так, за місяць проведення інспекційних відвідувань інспекторами Управління задокументовано факт використання роботодавцями Прикарпаття праці понад 150 неоформлених працівників».

Посадовець звернувся до роботодавців та наголосив, що фактичний допуск працівника до роботи без належного оформлення з ним трудових відносин, окрім штрафних санкцій, тягне за собою також адміністративну та кримінальну відповідальність для роботодавця.