Надавачам соціальних послуг недержавного сектору наголосили на дотриманні безпеки з охорони праці

12 жовтня 2022

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в Івано-Франківській області Марія Возняк взяла участь у роботі робочої групи, створеної з метою координації роботи надавачів соціальних послуг недержавного сектору.

Робоча група відвідала надавачів соціальних послуг та здійснила моніторинг стану надання послуг щодо догляду із забезпеченням проживання для людей похилого віку та інвалідів.

Під час моніторингу дотримання вимог виробничої безпеки у закладах посадовиця Управління Держпраці особливу увагу звернула на справність пішохідних доріжок, сходових маршів і перил; наявність відповідальних за електрогосподарство, протоколів вимірів опору заземлення та ізоляції електромереж; закриття на замок електрошаф і електрощитових; наявність документів дозвільного характеру на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, на виконання робіт підвищеної небезпеки та ін.

Також, при моніторингу інспектор провела роз’яснювальну робота щодо дотримання заходів безпеки з охорони праці під час роботи та дотримання вимог  Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Більше інформації про організацію безпечної праці та трудові відносини під час воєнного стану на інформаційному порталі: https://pratsia.in.ua/ та сайті Держпраці https://dsp.gov.ua/