Інспектори Держпраці продовжують консультувати роботодавців з питань трудового законодавства

11 травня 2022

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни та експертизи умов праці Управління Держпраці в Івано-Франківській області Ярослава Середюк надала консультацію фізичній особі – підприємцю, що здійснює діяльність у магазині по продажу жіночого одягу.

В ході проведення превентивного заходу роботодавцю було роз’яснено питання, які стосуються належного оформлення трудових відносин з найманим працівником, оплатою праці, безпекою праці на робочому місці та проведення обов’язкових медичних оглядів працівників.

У разі офіційного працевлаштування працівник отримує гарантовану заробітну плату у розмірі не менше ніж мінімально встановлена законодавством, страховий стаж для отримання допомоги на випадок безробіття, пенсії, право на оплачувані відпустки, право на оплату листка непрацездатності в разі хвороби, нещасного випадку та інші соціальні гарантії.

Посадовець звернула увагу підприємця, що Держпраці розширила сфери надання консультаційної підтримки на всіх суб’єктів господарювання, що продовжують свою діяльність в умовах війни.

У разі потреби та бажання одержати таку допомогу роботодавці можуть звернутися у зручний для них спосіб до Управління Держпраці в Івано-Франківській області. Це може бути особисте звернення, в тому числі телефоном, електронне звернення або заявка, залишена у спеціальній формі на інформаційному порталі pratsia.in.ua.