Персонал закладів громадського харчування Чернівців ознайомлено з перевагами від запровадження програм психосоціальної підтримки

21 березня 2025

Головні державні інспекторки Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Євгенія Рижонок та Галина Кушнір провели відвідування закладів громадського харчування Чернівців.

Роботу організовано в рамках заходів Стратегії відновлення, сталого розвитку та цифрової трансформації малого та середнього підприємництва на період до 2027 року та операційного плану напрацювань з її реалізації.

Серед питань, обговорених під час ділового спілкування з представниками малого та середнього бізнесу, – вимоги нормативно-правових актів трудового законодавства.

Водночас посадовиці управління розповіли про переваги від запровадження програм психосоціальної підтримки у робочому середовищі, ознайомили із серією інформаційних матеріалів з психосоціальної підтримки на робочих місцях в умовах воєнного та післявоєнного стану. Надано практичні поради: як запроваджувати програму ПСП, якими є кроки з її втілення та що слід вважати ефективним результатом дії програми. Зазначено:

-чому важливо урівноважувати власну психіку та як це робити найпродуктивніше;

-як адаптуватися до нової реальності, опановувати техніки самодопомоги, долати стрес та інші кризові ситуації;

-як допомагати зберігати ментальне здоров’я та психологічну стійкість іншим.

Примітним та позитивним є той факт, що в окремих закладах та мережах громадського харчування інспекторам Держпраці розповіли про вже впровадженні корпоративні програми збереження ментального здоров’я працівників та результати їх позитивного впливу на продуктивність праці колективу.

Актуальна інформація з питань запровадження програм ПСП  у робочому середовищі –   https://pratsia.in.ua