Подання декларації про провадження господарської діяльності реалізовано на Порталі Дія

30 травня 2022

Відповідно до прийнятої Урядом постанови від 18 березня 2022 року № 314 року, на період воєнного стану запроваджено спрощений порядок набуття права на виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки, шляхом подання декларації про провадження господарської діяльності (далі – декларація).

Подання декларації дозволяє виконувати роботи підвищеної небезпеки та експлуатувати машини, механізм та устатковання підвищеної небезпеки без отримання дозвільних документів.

​Декларація подається за вибором суб’єкта господарювання незалежно від задекларованого (зареєстрованого) місцезнаходження (місця проживання), місця провадження господарської діяльності або місцезнаходження відповідного об’єкта:

​- в електронній формі – через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, зокрема засобами мобільного додатку Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі – Портал Дія) (у разі подання декларації фізичною особою-підприємцем);

– ​у паперовій формі – через центр надання адміністративних послуг з подальшою передачею органам ліцензування, дозвільним органам та суб’єктам надання публічних (електронних публічних) послуг засобами Порталу Дія.

​Наразі Міністерством цифрової трансформації України введено в експлуатацію систему подання декларацій через Портал Діящо значно спрощує процес оформлення та подання декларацій, який займе всього декілька хвилин та є абсолютно безкоштовним.

​Таким чином, реалізація можливості подання декларації на Порталі Дія, є черговим кроком, що робить процес отримання дозвільних документів простим і зрозумілим та сприяє забезпеченню належного функціонування підприємств в умовах воєнного стану.

​Нагадуємо, що декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праців електронному вигляді можна подати на Порталі електронних сервісів Мінекономіки.