Посадовці Управління Держпраці провели робочу зустріч з представниками переміщеного підприємства

03 травня 2022

Працівники Управління Держпраці в Івано-Франківській області продовжують надавати консультативну допомогу релокованим підприємствах.

Так, в.о. начальника Управління Роман Смага, начальник відділу з питань трудових відносин та зайнятості Іванна Дубнюк, начальник відділу нагляду в нафтогазовому комплексі та гірничорудній промисловості Богдан Мельник відвідали київську компанію, з власною розробкою та виробництвом, що працює на ринку послуг з швидкого надання високоточної інформації для різних галузей державного та приватного сектору економіки.

В ході зустрічі посадовці Управління Держпраці роз’яснили особливості укладення трудового договору в умовах воєнного стану. Зокрема, наголосили, що відповідно до ст. 2 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» у період дії воєнного стану сторони за згодою визначають форму трудового договору. При укладенні трудового договору в період дії воєнного стану умова про випробування працівника під час прийняття на роботу може встановлюватися для будь-якої категорії працівників. З метою оперативного залучення до виконання роботи нових працівників, а також усунення кадрового дефіциту та браку робочої сили, у тому числі внаслідок фактичної відсутності працівників, які евакуювалися в іншу місцевість, перебувають у відпустці, простої, тимчасово втратили працездатність або місце знаходження яких тимчасово невідоме, роботодавець може укладати з новими працівниками строкові трудові договори у період дії воєнного стану або на період заміщення тимчасово відсутнього працівника.

Фахівці Управління наголосили, що в межах повноважень надають фахові консультації та роз’яснення стосовно законодавства про працю, промислової безпеки, безпеки робіт у сфері поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гірничих робіт, гігієни та охорони праці.

Отримати роз’яснення можна за допомогою таких засобів комунікації:

  • телефон +38099 526 11 34 (Viber, Telegram, WhatsApp);
  • електронна пошта: dsp@if.dsp.gov.ua ;
  • форма для отримання роз’яснень: https://cutt.ly/DA3TQtw ;
  • telegram-канал: https://t.me/+TGu7sCFmXh5jZDYy