Посадовці Управління продовжують доносити роботодавцям та працівникам про переваги офіційної зайнятості

31 серпня 2022

Інспектори Управління Держпраці спільно з представниками ПФУ в області з роз’ясненнями важливості задекларованих трудових відносин відвідали ряд роботодавців та працівників міста Тисмениця.

Фахівці роз’яснили найманим працівникам, що при належному укладенні трудових договорів вони мають право на соціальний захист, який включає: своєчасну та в повному обсязі виплату заробітної плати; оплату тимчасової непрацездатності; право громадян на забезпечення їх у старості.

Роботодавцям наголосили на важливості легалізації трудових відносин та неприпустимості допуску до роботи неоформлених працівників, безпідставної невиплати заробітної плати, а також – зловживань щодо припинення трудових договорів з працівниками у період воєнного стану.

Інспектори надали відповідь на актуальні питання трудового законодавства, які цікавили працівників та роздали буклети з корисною інформацією.

Більше про трудові відносини у період воєнного стану за посиланням http://surl.li/cphjh, на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/, у телеграм каналі Управління https://t.me/ifderzhpratsya.

Консультації засобами зв’язку: +380 995261134