Посадовими особами Управління Держпраці в Івано-Франківській області продовжується робота з консультаційної підтримки підприємств в умовах  воєнного стану

18 квітня 2022

Посадовими особами Управління Держпраці в Івано-Франківській області продовжується робота з консультаційної підтримки підприємств в умовах  воєнного стану.

Зокрема, головний державний інспектор Микола Олексюк зустрівся з головою однієї з територіальних громад Коломийського району.

Під час зустрічі було роз’яснено окремі положення законодавчих актів та змін, що до них вносяться для адаптації в умовах воєнного стану та наголошено, що у разі потреби підприємства, в тому числі і переміщені, можуть звертатися за допомогою до посадових осіб Управління.

В рамках візиту головний державний інспектор спільно з працівниками відділу соціальної роботи територіальної громади обговорили питання реєстрації та працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Таких у громаді зареєстровано 443 особи.

Інспектор звернув увагу на недопущенні примусової праці, захисту працівників від трудового рабства, як в Україні так і за її межами. Посадовим особам були вручені буклети з роз’ясненнями, як не потрапити до пастки торгівців людьми.