Працівникам філії «Укрпошти»  – про необхідність дотримання норм законодавства з безпеки праці  

23 березня 2023

Посадовці  Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці проінформували працівників філії АТ «Укрпошта» щодо  необхідності дотримання законодавства у галузі безпеки та гігієни праці.

У ході превентивного заходу, організованого  профільними фахівцями Управління,  зазначалося, що роботодавець несе безпосередню відповідальність за створення належних, безпечних і здорових умов праці для працівників.

Водночас учасникам зібрання було зазначено на  персональній відповідальності за дотримання норм статті 14 Закону України «Про охорону праці», якою працівників зобов’язано дбати  про власну безпеку на виробництві.

Присутніх поінформовано про проходження низки інформаційних кампаній Держпраці, зокрема, кампанії з ринкового нагляду та роз’яснено основні вимоги законодавства щодо безпечності нехарчової продукції.

Спілкуючись із працівниками філії, інспектори зазначили на  окремих питаннях трудового законодавства,  у тому числі, щодо організації заходів з протидії мобінгу, дискримінації та гендерній нерівності у робочому середовищі.

Окреслили норми законодавства, які регламентують відповідальність за цькування та приниження на роботі.