Працівникам медичних закладів Тлумаччини щодо безпеки праці та ринкового нагляду

18 квітня 2023

Головний державний інспектор Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Микола Олексюк провів інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дотримання законодавства з питань безпеки праці та ринкового нагляду у Тлумацькій центральній міській лікарні та Тлумацькому центрі первинної медичної допомоги.

У ході превентивної роботи фахівець наголосив на належному забезпеченні відповідальними посадовими особами медичних установ експлуатації обладнання, що працює під тиском, зокрема, кисневих балонів, систем кисне постачання, автоклавів, котлів, електричного обладнання та ліфтів.

Також  інспектор здійснив моніторинг наявності у обладнання, що працює під тиском, фізичних та механічних факторів, які можуть становити загрозу для життя та здоров’я людей.

Увагу роботодавців та працівників зосереджено на дотриманні вимог безпеки під час експлуатації електрогенеруючого обладнання, на виконання заходів з попередження настання та недопущення приховування нещасних випадків виробничого характеру.

Посадовець розповів про порядок отриманням дозволів і подання декларацій на виконання робіт та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Актуальна  інформація – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua