Працівникам ПФГ «Поточище» надали технічні консультації щодо вимог безпеки під час виконання весняно-польових робіт

19 січня 2023

Головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці – Микола Олексюк провів превентивний захід з працівниками ПФГ «Поточище» з метою профілактики виробничого травматизму.

В ході заходу були розкриті питання щодо безпечного виконання робіт у бункерах зі зберігання та переробки зерна, у силосних ямах, колодязях, під час навантаження та розвантаження зерна та інших сипучих продуктів.

Проаналізовано стан виробничого травматизму у сільськогосподарському виробництві та запропоновано перелік заходів задля попередження травмувань працівників, які виконують роботи з підвищеною небезпекою.

Інспектор наголосив, що основна частина аварій і нещасних випадків стається при експлуатації сільськогосподарської техніки при проведені весняно-польових робіт, зокрема основними причинами є:

  • – технічна несправність тракторів і сільськогосподарських машин;
  • – порушення технологічного процесу;
  • – не проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці працівникам господарств;
  • – порушення виробничої і технологічної дисципліни;
  • – відсутність медичних оглядів.

Фахівець також акцентував увагу на гарантіях, що передбачені законодавством для офіційно працевлаштованих працівників, адже тільки задекларовані працівники можуть розраховувати на здорові та безпечні умови праці.

Більше інформації та рекомендацій з питань охорони праці, трудових відносин у період воєнного стану за посиланням  https://cutt.ly/LZYgbeT  та на інформаційному порталі Держпраці:  https://pratsia.in.ua/