Представникам територіальних громадах наголошують про безпечну експлуатацію котелень

14 жовтня 2022

У межах підготовки до нового опалювального сезону відбулася переатестація операторів газових котелень установ бюджетної сфери Тисменицької громади та закладів освіти Рогатинської міської територіальної громади за участю головного державного інспектора Управління Держпраці в Івано-Франківській області Миколи Петриловського.

Головний державний інспектор акцентував увагу на необхідності своєчасного проведення технічного обслуговування газопроводів і газового обладнання котелень, дотримання режимів роботи котлоагрегатів, забороні експлуатації котлів з відключеними засобами контролю і захисту, правильній експлуатації димових і вентиляційних каналів тощо. Інспектор наголосив, що на підприємствах повинні бути розроблені плани локалізації і ліквідації можливих аварій в системі газопостачання.

Під час зустрічі присутні були також ознайомлені з особливостями застосування законодавства з питань охорони праці в умовах воєнного стану.

На завершення виступу інспектор відповів на запитання працівників установ, навів дані про виробничий травматизм та аварії, які виникли при використанні газу в побуті, за попередній та поточний роки. Наголосив на необхідності дотримання інструкцій з охорони праці при виконанні робіт для запобігання виробничого травматизму.

Більше інформації з питань безпеки праці на інформаційному порталі: https://pratsia.in.ua/ та на сайті Держпраці https://dsp.gov.ua/