Про безпеку праці під час проведення зернозбиральних робіт працівникам ПФГ «Поточище»

04 серпня 2022

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Микола Олексюк розповів працівникам ПФГ «Поточище» Городенківської територіальної громади Коломийського району про вимоги безпеки під час проведення зернозбиральних робіт.

Інспектор звернув увагу на належні і безпечні умови праці відповідно до нормативно-правових актів, безпеку під час проведення зернозбиральних робіт, післязбиральної переробки та зберігання зернових, виконання робіт у бункерах, безпеку при ремонті і технічному обслуговуванні техніки.

Однією із причин нещасних випадків у сільському господарстві є банальна неуважність і порушення працівниками простих норм безпеки праці під час виконання механізованих процесів.

З метою попередження виникнення нещасних випадків керівники господарств повинні організувати роботу згідно Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві.

Посадовець наголосив керівництву господарства на посиленні профілактичних заходів із запобігання виробничого травматизму та експлуатації сільськогосподарських машин з урахуванням вимог експлуатаційної документації.

Більше інформації та рекомендацій щодо трудових відносин у період воєнного стану за посиланням http://surl.li/cphjh та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/