Про особливості проведення медичних оглядів в умовах військового стану

20 травня 2022

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни та експертизи умов праці Управління Держпраці в Івано-Франківській області Галина Луцька під час робочого візиту до ФОП Лотоцький І. В надала рекомендації щодо особливостей проведення медичних оглядів в умовах військового стану.

Галина Луцька зауважила, що введення в Україні воєнного стану не є підставою для скасування проведення медичного огляду працівників чи допуску до роботи працівника, який не пройшов медогляд. Роботодавець зобов’язаний організувати проведення попереднього і періодичних медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, щорічного обов’язкового медичного огляду осіб віком до 21 року.

Посадовець надала роз’яснення щодо визначення категорії працівників, які підлягають попереднім (періодичним) медичним оглядам, визначення шкідливих умов праці на підставі проведеної атестації робочих місць та нюанси переведення на легшу роботу у разі виявлення не відповідності стану здоров’я.

Інспектор також наголосила, що фахівці Управління Держпраці відтепер надають консультаційний супровід не тільки переміщеним підприємствам, а й іншим, які продовжують працювати в умовах війни.