Проведено інформаційно-роз’яснювальний захід для підрозділу Укрзалізниці

01 серпня 2024

Південно-Західним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці  проведено інформаційно-роз’яснювальний захід  на АТ «Українська залізниця»  Виробничий підрозділ  «Служба  роботи станцій» Івано-Франківський регіон. На заході виступила завідувачка сектору з питань впровадження та реалізації програми психосоціальної підтримки Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області  Стефанія Сендецька.

Під час зустрічі обговорено питання актуальності  запровадження психосоціальної підтримки на робочому місці, зокрема етапи впровадження. Адже  психологічна безпека – це основний інгредієнт щасливих трудових колективів. Стефанія Володимирівна зазначила, що системна турбота про ментальне здоров’я  настільки ж важлива, як і турбота про фізичний стан людини. Це може врятувати  життя, запобігти травмуванню на роботі, зберегти кадровий потенціал, підвищити мотивацію і продуктивність.

Фахівчиня Держпраці порушила питання мобінгу та дискримінації на робочому місці, що може також впливати на стан психічного здоров’я. Одночасно наголосила про  адміністративну відповідальність  винної особи за мобінг. Відмітила, що  підтримка керівника підприємства –ключ до успіху у втіленні політики  психосоціальної підтримки на робочому місці. Мовилося про важливість  створення шанобливих умов праці, зокрема толерантного ставлення один до одного.

Більше інформації про найпоширеніші питання гігієни праці, психосоціальної підтримки на робочому місці, безпеки праці та трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua