Прикарпаття: будівельникам – про безпеку праці

09 серпня 2024

Південно-Західним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці проведено превентивний захід з безпеки праці на одному з підприємств будівельної галузі. Зокрема, головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці західного напрямку Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Володимир Кайдан  відвідав  ПП «ГалКомБуд», де провів відповідну роз’яснювальну роботу у виробничій дільниці з  улаштування, оснащення і організації робочих місць для проведення зварювальних робіт на будівельному майданчику.

Фахівець Держпраці нагадав про основні вимоги до безпеки праці, акцентував на важливості забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, своєчасного навчання та перевірки знань з питань безпеки праці, проведення інструктажів з питань охорони праці на робочих місцях та медоглядів.

Володимир Мирославович наголосив, що металеві частини електрозварювального устаткування, які не перебувають під напругою, а також вироби і конструкції, що зварюються, на весь час зварювання необхідно заземлити. Крім цього, заземлюючий болт корпусу зварювального трансформатора повинен бути з’єднаний із затискачем вторинної обмотки, до якого підключається зворотний провід.  В електрозварювальних апаратах і джерелах їх живлення елементи, які перебувають під напругою, необхідно закрити огороджувальними пристроями.

Більше інформації про найпоширеніші питання охорони праці та трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua