Прикарпаття: на семінарі-нараді з представниками Снятинської ОТГ обговорено  безпечне проведення весняно-польових робіт

09 березня 2023

Фахівці Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці взяли участь у семінарі – нараді з керівниками та спеціалістами сільськогосподарських підприємств, які орендують землі на території Снятинської територіальної громади. Обговорено безпечне проведення комплексу весняно-польових робіт.

На зібранні наголошено, що роботодавці  несуть безпосередню відповідальність за створення належних, безпечних і здорових умов праці.

Відтак звернуто увагу на необхідність призначення на підприємствах посадових осіб, відповідальних за належну організацію безпеки виробничого процесу;  проведенні навчання, перевірки знань, інструктажів з питань безпеки праці працюючого персоналу; їхньому  забезпеченні  засобами індивідуального захисту; створенні  відповідних санітарно-побутових умов; проведенні медичних оглядів.

Детально акцентовано на дотриманні безпеки виконання весняно-польових робіт, ремонту та обслуговування техніки.

Учасникам семінару – наради розповіли про впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці та про актуальні зміни щодо одержання дозвільних документів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Також присутнім рекомендовано, у  разі необхідності отримання оперативної консультаційної допомоги від Держпраці, використовувати інформаційні сервіси, зокрема, портал – https://pratsia.in.ua/