Прикарпаття: працівникам лісової галузі – про безпеку праці

01 серпня 2024

З метою попередження виникнення травматизму в сфері лісівництва та  лісозаготівлі, зниження його рівня в 2024 році посадовою особою Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці проведено превентивний захід у Філії  «Калуське лісове господарство» ДСГП «Ліси України».

Головна державна інспекторка відділу з питань безпеки праці західного напрямку Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Марія Возняк організувала та провела захід з моделювання подій на робочому місці, де був допущений нещасний випадок. За допомогою чек-листа з’ясовано повноту дотримання процедури розслідування та правильність оформлення матеріалів, встановлено критичні фактори, що призвели до причин нещасного випадку, який свого часу мав місце в філії з майстром лісу.

Вивчивши та проаналізувавши матеріали розслідування нещасного випадку, інспекторка в першу чергу звернула увагу на основні причини настання нещасного випадку,  поєднання технічних та організаційних причин,  виконання заходів щодо запобігання подібним нещасним випадкам.

По завершенню заходу фахівчиня Держпраці порекомендула представникам філії посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною, забезпечити неухильне дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавства з охорони праці, надала додаткові роз’яснення, зокрема, щодо додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

Більше інформації про найпоширеніші питання трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua