Прикарпаття: працівників підприємства навчали психосоціальній підтримці на робочому місці

22 серпня 2024

Завідувач сектору з питань впровадження та реалізації програми психосоціальної підтримки Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Стефанія Сендецька провела інформаційно-розʼяснювальний захід на ТзОВ «БІЛ і КА».

Під час заходу завідувачка сектору зазначила, що турбота  про ментальне здоров’я  працівників – це складова безпеки і здоров’я на роботі. Це може врятувати  життя, запобігти травмуванню на роботі, зберегти кадровий потенціал, підвищити мотивацію і продуктивність. Важливим аспектом ментального здоров’я  для працездатного населення є  психосоціальна підтримка на робочому місці.

Фахівчиня Держпраці акцентувала увагу на алгоритмі  впровадження психосоціальної підтримки на робочому місці. Відмітила, що психосоціальна  підтримка повинна бути системною, надаватися на постійній основі й мати профілактичний характер,  необхідна відповідна система дій: політика і програма заходів у межах цієї політики.

Під час зустрічі Стефанія Володимирівна зазначила, що психосоціальна підтримка на робочому місці спрямована  на:

–   Підвищення рівня обізнаності (психологічне відновлення та емоційна стабілізація).

–       Підтримка вразливих груп працівників.

–       Забезпечення ефективної адаптації на роботі.

–       Підключення до ресурсів фахової допомоги.

–       Створення психологічно безпечного середовища.

Більше інформації про найпоширеніші питання гігієни праці, психосоціальної підтримки на робочому місці, безпеки праці та трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua