Прикарпаття: проведено інформаційний захід з безпеки праці

23 вересня 2024

Південно-Західним міжрегіональним управлінням Держпраці організовано інформаційно-роз’яснювальний захід щодо дотримання законодавства України з питань охорони праці для працівників ТОВ  «Активольт». Захід провела головна державна інспекторка відділу з питань безпеки праці західного напрямку Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Марія Возняк.

Марія Андріївна роз’яснила основні аспекти Закону України «Про охорону праці» та нормативно-правових актів, що забезпечують безпеку та здоров’я на робочих місцях, акцентувавши увагу на своєчасності проведення всіх необхідних видів інструктажів з охорони праці для працівників як під час прийняття на роботу, так і в процесі їх трудової діяльності. Інспекторка наголосила на обов’язковості проходження навчання і перевірки знань з питань охорони праці посадових осіб, медоглядів, на дотриманні персоналом вимог електробезпеки, на дотриманні стану безпеки праці під час виконання робіт підвищеної небезпеки, робіт із застосуванням переносних драбин та драбинок, надала роз’яснення щодо порядку отримання дозволів на роботи підвищеної небезпеки в умовах воєнного стану.

Під час зустрічі працівників проінформовано про ризики та профілактику нещасних випадків в процесі трудової діяльності; обговорено основні вимоги порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві.

Фахівчиня Держпраці підкреслила, що роботодавець несе безпосередню відповідальність за створення належних, безпечних і здорових умов праці на виробництві, наголосила на відповідальності за дотриманням підлеглими вимог безпеки праці при виконанні трудових функцій під час виробничого процесу.

По завершенню заходу представникам товариства рекомендовано посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною, забезпечити неухильне дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці.

Більше інформації, як працювати безпечно, – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua