Прикарпаття: проведено моделювання подій для працівників обленерго

30 липня 2024

Управлінням інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено моделювання на виробничій дільниці електричних мереж  АТ «Прикарпаттяобленерго». Захід відбувався під час організації та виконання робіт електромонтерами з експлуатації районних мереж, які здійснювали розчищення траси від дерев (гілок дерев) повітряної лінії електропередавання 10кВ.

В заході взяв участь головний державний інспектор відділу безпеки праці західного напрямку Кайдан В.М., який проінформував працівників обленерго  про необхідність вжиття заходів з безпеки праці, зокрема щодо запобігання падінню на проводи зрубаних дерев. Інспектор попередив, що  обрубування гілля пов’язано з можливістю його падіння на проводи,  небезпечним наближенням людей до струмовідних частин.

Фахівець Держпраці звернув увагу електромонтерів, що розчищення траси слід виконувати за нарядом з вимкненням і заземленням лінії, а також правильне застосовувати  необхідні засоби захисту, інструменти, інвентар та пристосування.

Моделювання проводилося з метою  недопущення ймовірних причин настання нещасних випадків під час організації та виконання робіт електромонтерами з експлуатації районних мереж під час розчищення траси повітряних ліній електропередавання.

Більше інформації про найпоширеніші питання безпеки праці та трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua