Прикарпаття: проведено моделювання подій на робочому місці

30 серпня 2024

З метою попередження виникнення травматизму в сфері торгівлі та зниження його рівня в 2024 році посадовою особою Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці проведено превентивний захід у ТзОВ «АВ МЕТАЛ ГРУП».

Свого часу в товаристві мав місце нещасний випадок з оператором поста керування, який був травмований через недотримання вимог інструкцій з охорони праці.  За результатами розслідування даного випадку виробничого травматизму та його детального аналізу головна державна інспекторка відділу з питань безпеки праці західного напрямку Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Марія Возняк організувала та провела захід з моделювання подій на робочому місці, де був допущений нещасний випадок. Безпосередньо на місці нещасного випадку інспекторка разом з інженером з охорони праці та іншими працівниками цеху виробництва сітки  відновили послідовність подій у хронологічному порядку, встановили фактори, що призвели до нещасного випадку. За підсумками аналізу причин та обставин нещасного випадку було промодельовано як виконувати вантажо-розвантажувальні роботи за допомогою машин і механізмів безпечно для працівників.

По завершенню заходу фахівчиня Держпраці рекомендувала представникам товариства посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною, забезпечити неухильне дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавства з охорони праці. Персоналу надано додаткові роз’яснення, зокрема, щодо додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

Більше інформації про найпоширеніші питання безпеки праці та трудового законодавства в умовах воєнного стану – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua