Прикарпаття: роботодавцям – про переваги офіційного працевлаштування

22 серпня 2024

В рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!» інспектори відділу з питань праці західного напрямку Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу в місті Коломия.

Суб’єктам господарювання роз’яснили про важливість оформлення трудових відносин, а також розповіли про ризики та наслідки незадекларованої праці для працівників і роботодавців.

Інспектори наголосили, що тільки офіційне працевлаштування гарантує працівникам гідні умови праці, захист трудових прав та соціальні гарантії передбачені законодавством, а відсутність належно оформлених трудових відносин позбавляє працівника трудового та страхового стажу.

Роботодавцям  роз’яснили, що для забезпечення належного оформлення трудових відносин вони повинні укладати трудові договори з кожним працівником та дотримуватись вимог законодавства щодо належної виплати заробітної плати.

Більше інформації про найпоширеніші питання трудового законодавства та кампанію «Виходь на світло» – на інформаційному порталі Держпраці https://www.pratsia.in.ua/ та офіційному сайті Держпраці https://dsp.gov.ua/.