Прикарпаття: триває інформаційна кампанія «Виходь на світло!»

01 жовтня 2024

Південно-Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці  проводить інформаційну кампанію «Виходь на світло!», спрямовану на протидію нелегальному працевлаштуванню.

В місті Калуші головним державним інспектором відділу з питань праці західного напрямку Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області здійснено відвідування суб’єктів господарювання у сфері торгівлі та організації харчування.

Під час заходів посадовиця Держпраці розповіла, що тільки офіційне працевлаштування гарантує працівникам гідні умови праці, захист трудових прав та передбачені законодавством соціальні гарантії, а відсутність належно оформлених трудових відносин позбавляє працівника трудового та страхового стажу і права на пенсійне забезпечення.

Роботодавців поінформовано про шляхи зниження незадекларованої праці та легалізації трудових відносин, надано консультації  щодо передбаченої законодавством відповідальності у разі виявлення незадекларованої праці.

Фахівчиня Держпраці наголосила на неприпустимості  допуску до роботи працівників  без укладення трудових договорів.

Більше інформації про найпоширеніші питання трудового законодавства та кампанію «Виходь на світло» – на інформаційному порталі Держпраці https://www.pratsia.in.ua/ та офіційному сайті Держпраці https://dsp.gov.ua/.