Прикарпаття: у Верховинській лікарні відбувся інформаційний захід з психосоціальної підтримки

01 жовтня 2024

Завідувач сектору з питань впровадження та реалізації програм психосоціальної підтримки Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області  Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці  Стефанія Сендецька  провела інформаційно-роз’яснювальний захід в КНП «Верховинська багатопрофільна лікарня».

Фахівчиня Держпраці у спілкуванні з  в. о. директора медичного закладу наголосила, що важливим аспектом ментального здоров’я  на робочому місці  є  психосоціальна підтримка.

Стефанія Володимирівна розповіла про важливість  дотримання принципів етичної поведінки, конфіденційності, що дає можливість створити психологічно безпечне робоче середовище, підвищує продуктивність праці та забезпечує  толерантне ставлення як до колег, так і пацієнтів; акцентувала увагу на необхідності підтримати один одного у будь-якій складній ситуації; порадила, як уникнути синдрому професійного вигорання.

Під час зустрічі обговорено  етапи запровадження психосоціальної підтримки на робочому місці, а також зміст письмової  політики  психосоціальної підтримки на робочому місці; зазначено, що тільки підтримка керівника забезпечує успіх у втіленні політики  психосоціальної підтримки на робочому місці.

Більше інформації про найпоширеніші питання гігієни праці, психосоціальної підтримки на робочому місці, безпеки праці та трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua