Прикарпаття: в Коломиї інформували про переваги легального працевлаштування

24 вересня 2024

Південно-Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці  впродовж серпня-жовтня реалізовує заходи в рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!», яка спрямована на протидію нелегальному працевлаштуванню.

Зокрема, головний державний інспектор відділу з питань праці західного напрямку Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Галина Самуляк спільно з представниками Коломийської міської ради   здійснили відвідування суб’єктів господарювання у сфері торгівлі та організації харчування Коломийської територіальної громади.

Під час превентивних заходів надано консультації, роз’яснено основні вимоги законодавства. Працівників та роботодавців попереджено про переваги легального працевлаштування, ризики та наслідки незадекларованої праці відповідальність за ігнорування норм чинного трудового законодавства.

Більше інформації про найпоширеніші питання трудового законодавства та кампанію «Виходь на світло» – на інформаційному порталі Держпраці https://www.pratsia.in.ua/ та офіційному сайті Держпраці https://dsp.gov.ua/.