Прикарпаття: в Коломиї роботодавцям роз’яснювали особливості працевлаштування неповнолітніх

11 червня 2024

Головним державним інспектором відділу з питань праці західного напрямку Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці  Самуляк Г. В., спільно з представниками Коломийської міської ради, проведено роз’яснювальну роботу для підприємців  Коломийської ОТГ,  які здійснюють підприємницьку діяльність в галузі торгівлі.

Під час превентивних заходів наголошувалося на необхідності належного оформлення трудових відносин з неповнолітніми працівниками. Зазначено, що наймані працівники не можуть приступати до виконання обов’язків без укладання трудового договору та без повідомлення про факт працевлаштування територіальний орган Державної фіскальної служби. Також було попереджено роботодавців про відповідальність за ігнорування норм чинного трудового законодавства.

Інформаційний захід проведено з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, який відзначають 1 червня та Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею, який відзначають 12 червня.

Більше інформації про найпоширеніші питання безпеки праці та трудового законодавства в умовах воєнного стану – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua