Прикарпаття: з представниками районної ради обговорено повноваження в галузі охорони праці

17 липня 2024

В  Коломийській районній раді на Івано-Франківщині проведено нараду з питань дотримання вимог законодавства з  охорони праці. В заході взяв участь головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці західного напрямку Роман Дмитерко.

Фахівець Держпраці ознайомив присутніх з діяльністю Міжрегіонального управління, наголосив на важливості дотримання вимог законодавства з безпеки праці.

Під час зустрічі обговорено питання моніторингу стану виконання повноважень органами місцевого самоврядування (районними та обласними) в галузі охорони праці. Адже відповідно до ст. 35 Закону України «Про охорону праці» органи місцевого самоврядування у межах своєї компетенції:

– затверджують цільові регіональні програми поліпшення стану безпеки, умов праці та виробничого середовища, а також заходи з охорони праці у складі програм соціально-економічного і культурного розвитку регіонів;

– приймають рішення щодо створення комунальних аварійно-рятувальних служб для обслуговування відповідних територій та об’єктів комунальної власності.

Відповідно до ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виключно на пленарних засіданнях районної, обласної ради вирішуються  питання затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку,  цільових програм з інших питань, заслуховування звітів про їх виконання.

Більше інформації про найпоширеніші питання безпеки праці та трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua