Серед суб’єктів агропромислового комплексу Прикарпаття триває інформаційна кампанія, спрямована на зниження травматизму

02 червня 2023

Перед початком жнивної кампаніїт-2023, з метою профілактики виробничого травматизму та запобігання приховування нещасних випадків в агропромисловій галузі, інспекторка  Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Марія Возняк провела комплексний превентивний захід у ТОВ «Імені Івана Франка» Богородчанської територіальної громади регіону.

Фахівчиня органу Держпраці роз’яснила керівникам та персоналу підприємства, які організаційні заходи повинні бути проведені перед початком збиральних робіт, обговорено безпеку дорожнього руху техніки у період жнив.

Грунтовно роз’яснено  про зміни щодо виконання робіт та експлуатації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки на період дії воєнного стану.

Інспекторка Управління звернула особливу увагу персоналу на дотримання вимог електробезпеки у частині використання електроприладів та агрегатів, наявності справних дротів та заземлення зварювального й іншого устаткування, використання справного з ізольованими ручками інструменту, щодо провисання електропроводів та кабелів у полях над робочими зонами.

Актуальна інформація з питань безпеки праці  –  на порталі Держпраці: https://www.pratsia.in.ua/