Ще одне підприємство поінформоване про державну підтримку бізнесу в умовах війни

13 травня 2022

Посадові особи відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в Івано-Франківській області провели робочу зустріч з керівництвом та працівниками ТОВ «ОМК ІНВЕСТ», основним видом діяльності якого є виготовлення напівфабрикатів.

У рамках даного заходу посадовцями Управління роз’яснено особливості функціонування бізнесу в умовах війни, а також повідомлено, що з метою дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та недопущення зупинки виробництва, Урядом прийнято ряд Постанов, які дають право суб’єкту господарювання забезпечувати виконання робіт, не порушуючи при цьому законодавства з питань охорони праці.

До відома керівниці ТОВ «ОМК ІНВЕСТ» доведено, що Держпраці  розширила сфери надання консультаційної підтримки на всіх суб’єктів господарювання, що продовжують свою діяльність в умовах війни і тепер усі роботодавці зможуть отримати консультації, зокрема з питань організації трудових відносин, безпеки праці, надання адміністративних послуг, розслідування нещасних випадків в умовах воєнного стану, тощо. А отже, звернутися за допомогою може кожен суб’єкт господарювання, що здійснює свою діяльність на території України. Для цього достатньо на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua відвідати розділ «Консультаційна підтримка роботодавців» і  залишити заявку на отримання консультативної допомоги.

З метою уникнення порушень законодавства з питань охорони праці, спеціалісти Управління запропонували керівниці товариства подати до Управління Держпраці Декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці на що вона охоче погодилася.

Також, на даному суб’єкті господарювання посадовцями проведено тренінг з імітацією реальних подій на робочих місцях. Основною метою якого є показати, що безпека та здоров’я працівників – ключова ланка у досягненні ефективного економічного розвитку підприємства.