Щодо дотримання вимог безпеки під час виконання весняно-польових робіт говорили з представниками фермерських господарств Городенківської територіальної громади

08 квітня 2022

З метою профілактики виробничого травматизму головним державним інспектором відділу нагляду в АПК та СКС Миколою Олексюком проведено превентивний захід з працівниками одного з приватних фермерських господарств Городенківської територіальної громади щодо питань дотримання вимог безпеки під час виконання весняно-польових робіт.

Інспектор звернув увагу на належні і безпечні на кожному робочому місці умови праці відповідно до нормативно-правових актів, безпеку виконання робіт при підготовці ґрунту під посів, при посіві та ремонті і технічному обслуговуванні техніки.

Керівництву підприємства надано рекомендації для проведення позапланових інструктажів з питань охорони праці працівників щодо дій посадових осіб та виробничого персоналу в разі надзвичайних ситуацій. А також, забезпечення машиністів тракторних бригад засобами зв’язку для організації оперативної комунікації між працівниками у полі та негайного інформування їх у разі створення небезпечної для їх життя та здоров’я ситуації.