Студентам університету Прикарпаття роз’яснено, як неофіційна праця позбавляє громадян  соціальних гарантій та трудових прав

18 квітня 2023

Посадовці Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели бінарне заняття для студентів-магістрантів спеціальності “Право” Університету Короля Данила з навчальної дисципліни “Практичні аспекти реалізації права на працю” на тему – “Контроль і нагляд за дотриманням законодавства про працю”.

Начальник відділу з питань праці західного напрямку Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Андрій Юрочко звернув увагу майбутніх правників на те, що праця без офіційного працевлаштування позбавляє права всіх гарантій та компенсацій, передбачених трудовим законодавством України.

Фахівець Держпраці розповів, які види відповідальності застосовуються до роботодавців, що використовують працю найманих працівників без належного оформлення.

У свою чергу, начальниця відділу з питань безпеки праці південного напрямку Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Віра Петриляк розповіла студентам про основні аспекти Закону України «Про охорону праці» та нормативно-правові акти, що забезпечують безпеку та здоров’я на робочих місцях.

Здобувачам освіти роз’яснено порядок розслідування нещасних випадків на виробництві, основні шляхи зменшення травмування працівників та наголошено на недопустимості приховування нещасних випадків.

Актуальна  інформація – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua