Суб’єкта господарювання проконсультовано щодо безпечного обслуговування транспортних засобів

14 березня 2023

Фахівцями Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області  проведено інформаційно-роз’яснювальний захід на підприємстві, яке надає послуги з обслуговування та ремонту транспортних засобів.

Представникам підприємства роз’яснено вимоги щодо виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації машин,  механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Наголошено на важливості недопущення до виконання робіт працівників, котрі не пройшли, в установленому порядку, інструктажі, навчання та перевірку знань з безпеки праці.

Посадовці звернули увагу роботодавців на необхідність постійного контролю щодо дотримання працівниками законодавчих та нормативних актів з питань безпеки праці, вимог інструкцій та вимог безпеки під час виконання робіт.

Окремо наголошено на питаннях ринкового нагляду, адже наразі за ініціативи Голови Держпраці, в умовах обмеження проведення перевірок характеристик продукції, запроваджено реалізацію широкої інформаційної кампанії з державного ринкового нагляду.

Кампанія направлена на підвищення обізнаності виробників, імпортерів, розповсюджувачів, а також користувачів (споживачів) щодо вимог надання продукції на ринку, що належить до сфери відповідальності Держпраці.

Рекомендації Держпраці, як працювати безпечно, на інформаційному порталі –  https://pratsia.in.ua