Тернопіль: представникам автопідприємства – про охорону та гігієну праці

01 серпня 2024

Управлінням інспекційної діяльності у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено інформаційне відвідування ТОВ «ПАРТНЕР АВТО СЕРВІС». Перед представниками адміністрації та трудового колективу виступила фахівчиня відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Управлінням інспекційної діяльності у Тернопільській області.

Під час заходу присутні мали можливість поспілкуватися у форматі питання- відповідь, дискутувати на теми з питань охорони та гігієни праці.

Зокрема розглянули такі питання:

організація та проведення обов’язкових медичних оглядів працівників певних категорій;

забезпечення та використання засобів індивідуального захисту працівниками під час виконання робіт;

проведення атестації робочих місць за умовами праці;

надання працівникам передбачених законом пільг та компенсацій за роботу у шкідливих умовах праці;

проведення інструктажів, навчання та перевірки знань з питань охорони праці.

Також головна державна інспекторка розповіла працівникам підприємства про необхідність запровадження програм психосоціальної підтримки на робочому місці, оскільки стрес, психологічні травми й інші проблеми, з якими стикаються працівники, не лише погіршують якість їхнього життя, але і знижують продуктивність праці, підвищують ризики нещасних випадків на виробництві.

Більше інформації про найпоширеніші питання з гігієни праці та трудового законодавства в умовах дії воєнного стану можна отримати на інформаційному порталі Держпраці http://pratsia.in.ua/