Тернопіль: проведено превентивний захід з працівниками лікарні швидкої допомоги

29 серпня 2024

Головні державні інспектори відділу з питань праці північно-східного напрямку Управління інспекційної діяльності у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели превентивний захід з питань важливості законодавства про працю у КНП «Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги».

Під час зустрічі присутнім розповіли про старт кампанії «Виходь на світло», яка має на меті підвищення рівня легалізації зайнятості та окреслили особливості працевлаштування внутрішньо перемішених осіб.

Під час заходу посадові особи Міжрегіонального управління надали консультації з наступних питань:

про відновлення нарахування і виплати індексації заробітної плати працівникам з 1 січня 2024 року;

про порядок надання відпусток без збереження заробітної плати в обов’язковому порядку та щорічних основних і додаткових відпусток;

про особливості переведення та зміни істотних умов праці;

про особливості розірвання трудового договору з ініціативи працівника та роботодавця.

Крім того, фахівці Держпраці обговорили з учасниками заходу переваги запровадження програм психосоціальної підтримки на робочому місці. Такі програми мають бути невід’ємною складовою безпеки та здоров’я кожного працюючого.

Оскільки, через високий рівень стресу, емоційного та фізичного виснаження, що супроводжують роботу медичних працівників, програми ПСП допомагають запобігти професійному вигоранню, зберегти психічне здоров’я та покращити якість надання медичних послуг потребуючим.

Завершуючи зустріч, інспектори праці поінформували медичних працівників про неприпустимість застосування мобінгу і дискримінації у трудових відносинах, необхідності додержання вимог законодавства про працю та наголосили про відповідальність за його порушення.

Більше інформації з питань трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці – https://pratsia.in.ua.