Тернопіль: відбулось засідання районної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати

27 вересня 2024

Заступник начальника відділу з питань праці північно-східного напрямку Управління інспекційної діяльності в Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці взяв участь у засіданні районної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, яке відбулося у Тернопільській районній державній адміністрації.

За даними Головного управління статистики у Тернопільській області, шість суб’єктів господарювання прозвітували про наявну заборгованість із виплати заробітної плати.

Під час засідання комісії посадовою особою Міжрегіонального управління зазначено про підстави для проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю), а також проінформовано про виконання доручення Прем’єр-міністра України від 10.04.2024 № 11600/0/1-24 щодо проведення перевірок в частині дотримання строків та першочерговості виплати заробітної плати у суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території Тернопільського району та про вжитті заходи впливу відповідно до наданих повноважень.

Більше інформації про найпоширеніші питання трудового законодавства в умовах воєнного стану можна отримати на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua.