Тернопільщина: на кар’єрі змодельовано події нещасного випадку

22 липня 2024

Посадовою особою Управління інспекційної діяльності у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці за участі представників ТОВ «Бурдяківський спецкар’єр» проведено превентивний захід з відтворенням реальних дій на робочому місці, де трапився нещасний випадок.

Безпосередньо на місці події учасники заходу змоделювали події нещасного випадку, відновивши покрокову послідовність подій. За допомогою чек-листа з’ясовано повноту дотримання процедури розслідування та правильність оформлення матеріалів, встановлено критичні фактори, що призвели до причин нещасного випадку.

Вивчивши та проаналізувавши матеріали розслідування нещасного випадку, інспектор першочергово звернув увагу на:

– основні причини настання нещасного випадку;

– поєднання технічних та організаційних причин;

– виконання заходів щодо запобігання подібним нещасним випадкам;

– оцінено актуальність заходів щодо запобігання подібним нещасним випадкам;

– акцентовано увагу присутніх на питаннях організації та безпечного виконання робіт.

Після відпрацювання дій на місці нещасного випадку, фахівець Держпраці рекомендував представникам підприємства розмістити пам’ятку з безпеки праці з метою покращення стану охорони праці та промислової безпеки праці на підприємстві.

Більше інформації про безпеку праці та найпоширеніші запитання з трудового законодавства на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua