Тернопільщина: працівникам лісової галузі – про актуальне в гігієні праці

09 вересня 2024

Начальник відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Управління інспекційної діяльності у Тернопільській області  Олег Бандура провів превентивний захід для представників адміністрації та трудового колективу Філії “Кременецьке лісове господарство”, на якому говорив про актуальні питання гігієни праці та інформаційну кампанію «Виходь на світло!».

Зокрема, присутнім було наголошено, що незадекларована праця завдає суттєвої шкоди економіці та обороноздатності нашої країни, а тому головною метою проведення кампанії «Виходь на світло!» є інформування населення про наслідки незадекларованої праці та важливість офіційного оформлення трудових відносин. Адже лише офіційне працевлаштування забезпечує соціальний захист та безпечні умови праці, а також гарантує надходження податків до бюджету.

Під час превентивного заходу були надані роз’яснення та консультації щодо оздоровлення, умов праці працівників лісової галузі; попередження, оцінки та управління професійними ризиками на виробництві; порядку проведення медичних оглядів працівників з врахуванням особливостей умов праці в галузі; а також розказано про профілактику нещасних випадків та професійних захворювань, необхідність використання працівниками засобів індивідуального та колективного захисту, надання працівникам передбачених законом пільг та компенсацій за роботу у шкідливих умовах праці.

Окрім того, фахівець Держпраці поінформував присутніх про роботу Управління щодо впровадження субʼєктами господарювання програм психосоціальної підтримки працівників на робочому місці, які спрямовані на збереження та покращення психічного та емоційного стану працівників.

Заходом підкреслено важливість збереження життя та здоров’я працюючого населення як основи економічного потенціалу регіону та забезпечення конституційного права громадян на безпечні і здорові умови праці.

Більше інформації про найпоширеніші питання гігієни праці, психосоціальної підтримки на робочому місці, безпеки праці та трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua