Тернопільщина: проведено превентивні заходи на підприємствах харчової промисловості

20 лютого 2025

Фахівцем Управління інспекційної діяльності у Тернопільській області проведено технічні консультації на робочих місцях в цехах по випічці хліба і хлібобулочних виробів на території Підволочиської громади. В умовах воєнного стану особливо важливо організувати безпечні і здорові умови праці для працівників.

Під час заходів особлива увага була приділена організації робочого місця пекаря та експлуатації технологічного обладнання, оскільки робоче місце пекаря – це потокова комплексно-механізована лінія, яка включає в себе тістомісильні, ділильні, формовочні, тістозакаточні машини, пекарні-камери, спеціальний стіл, печі. Головний державний інспектор довів до працівників вимоги безпеки до виробничого устаткування, які зазначені у Правилах безпеки для виробництва хліба, хлібобулочних та макаронних виробів, наявності на обладнанні запобіжних пристроїв та блокувань, захисних огороджень рухомих та обертових частин устаткування.

Учасники заходу мали можливість провести конструктивний діалог, отримати відповіді на актуальні питання.

Більше інформації про безпечну працю – https://pratsia.in.ua.