Тернопільщина: проведено превентивний захід в Бережанському коледжі

16 серпня 2024

Південно-Західним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці  проведено превентивний захід у відокремленому структурному підрозділі «Бережанський фаховий коледж НУБіП України». Навчальний заклад відвідав  головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці північного напрямку Управління інспекційної діяльності у Тернопільській області Василь Щудла.

Під час зустрічі наголошено на необхідності створення безпечних умов праці, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань; особливу увагу зосереджено на проведенні навчання та інструктажів з питань охорони праці, забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, а також на дотриманні вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці.

Принагідно фахівець Держпраці розповів про важливість запровадження психосоціальної підтримки на робочому місці, оскільки стрес, психологічні травми з якими стикаються працівники, не тільки погіршують якісь їхнього життя але і підвищують ризики нещасних випадків на виробництві.

Більше інформації про найпоширеніші питання гігієни праці, психосоціальної підтримки на робочому місці, безпеки праці та трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua.