Тернопільщина: семінар-нарада для енергетиків

16 вересня 2024

Фахівці Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці в рамках інформаційно-роз’яснювальної роботи провели семінар-нараду для енергетиків Тернопільщини.

Під час зустрічі обговорювали:

організаційні та технічні заходи безпечного виконання робіт в діючих електроустановках;

порядок організації безпечного проведення робіт за нарядом-допуском та розпорядженнями;

підготовку робочого місця, проведення цільового інструктажу та допуску бригади до виконання робіт в електроустановках понад 1000 В.

використання виключно тих засобів індивідуального захисту, які пройшли відповідні випробування згідно з нормами Правил експлуатації електрозахисних засобів;

порядок дій при обслуговуванні технологічного обладнання підвищеної небезпеки;

надання домедичної допомоги у разі нещасного випадку на виробництві.

Також було проведено аналіз виробничого травматизму, розглянуто обставини і причини нещасних випадків із тяжкими та смертельними наслідками.

Інспектори звернули на те, що найважливішим аспектом в процесі трудової діяльності є збереження життя та здоров’я працівників, створення належних, безпечних і здорових умов праці, запобігання нещасним випадкам та професійним захворюванням. Відповідно, роботодавець зобов’язаний створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а дотримання заходів безпеки під час виконання робіт в діючих електроустановках покладено на кожного з членів бригади.

Більше інформації про найпоширеніші питання гігієни праці, психосоціальної підтримки на робочому місці, безпеки праці та трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua